top of page

Satışçı İstediği Şirkete Nasıl Transfer Olur?


Son zamanlarda birçok kişiden duyduğum bir ikilem var.


“Az maaş karşılığında çok iş”


İş verenler istihdam ettikleri çalışanların zaman içinde iş yükünü artırıp aynı oranda ücretlerini artırmıyorlar. Tam da bu noktada şu soruyu sormak istiyorum; “Artan görev ve sorumluluklarınızın arasında ayırt edici, fark yaratan ve katma değeri olanlar hangileri?”

Bu sorunun cevapları, çalıştığınız şirketin size bakış açısının ne olduğuna önemli ölçüde ışık tutacaktır. Çalıştığınız şirkette ne gibi değerler yarattığınızı fark etmenizi sağlar. Satışçı fark yaratan kişidir!

İstediğiniz şirkete transfer olmak için, belki de en önemli koşul, mevcut işinizi iyi yapıyor ve katma değer yaratıyor olmanızdır. İş değiştirmek ile başka bir şirkete transfer olmak arasındaki farkı bu koşul belirler.

İstediğiniz şirkete transfer olmanın önemli bir aşaması ise bu şirketleri belirlemektir.

Şirketleri tespit ettikten sonra, o şirketlerin yöneticileri ve çalışanlarına görünür olmalısınız. Onlarla iletişime geçip, sosyal ağlardan profesyonel iş ağınıza onları ekleyip, sizi ve başarılarınızı fark edilir kılabilirsiniz. (Network)

Bundan sonraki en önemli koşul, satışın temel kavramıdır; “Fayda satar.” Hedeflediğiniz şirkete ne gibi faydalar ve katma değerler yaratacağınızı çok iyi belirlemelisiniz. Güçlü yanlarınızın hangi koşullarda ortaya çıkacağını ve azami performans vereceğinizi belirlemelisiniz. Çünkü eline her zaman fırsat geçmez. Şanslı olmak “karşısına çıkan fırsatlara hazırlıklı olmak” demektir. Siz hazırlığınızı (belirleme) yaptınız. Elinize fırsat geçtiği anda sahne sizin!

Transfer olmanın ardındaki önemli etkenlerden bir tanesi gelecek odaklı kalmaktır. Sizi transfer etmek isteyen şirketler size uzun dönemdeki potansiyel yönetici olarak bakarlar. Bu seviye için altyapınızın olmasını göz önünde bulundururlar. Bu altyapı temelde iki kriterden oluşur; iletişim ve ilişki yönetimi. Astlarınız ve üstlerinizle kurduğunuz iletişim ve yürüttüğünüz ilişkiler belirleyicidir. Bunların mükemmel düzeyde olmasının yerine, üzerine inşa edilebilir düzeyde olması esastır.

Güçlü yönlerinizi tespit edin, hedeflerinizi belirleyin, bu yönde networkünüzü zenginleştirin ve iletişim becerilerinizi güçlendirin. Bu süreç, istediğiniz şirkette görev almanızda sizi destekleyecektir.

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page