top of page

Satış Toplantılarının 7 Altın Kuralı


Düzenli yapılan satış toplantılarının tek amacı satışçıları başarılı satışlara hazırlamaktır. İşte bu amaca hizmet eden 7 kural;

1. Toplantının çerçevesini çizin. Kurallar belli olsun

Toplantının günü, saati, süresi, gündemi, yöneticisi ve amacı mutlaka toplantı gününden önce belli olmalı. Bu çerçeve, satış ekibiyle birlikte oluşturulmalı ve toplantılara tüm satış ekibi katılmalı.

2. Eğlenceli ve enerjik bir ortam oluşturmaya gayret edin

Toplantının, satışçıların keyif alarak geldiği bir ortam olması çok önemli. Kişiler kendilerini rahat ve iletişime açık hissetmelidir. Az da olsa atıştırmalıklar bulundurmayı ihmal etmeyin!

3. Her toplantıyı farklı bir kişi yönetsin

Ekip ruhunun olgunlaşması, farklı becerilerin kazanımı ve homojen bir yapı için her toplantıyı farklı bir kişinin yönetmesine fırsat tanıyın. Farklı ve yeni tarzlar yeni bakış açıları kazandırır, farkındalık yaratır.

4. Sürenizi iyi yönetin

Verimli toplantıların ortak noktası kısa süreli olması ve herkesin katılımı ile gerçekleşmesidir. Tüm katılımcıların toplantıya az ya da çok katkı sağlamaları oldukça önemlidir. Bu nedenle, kısa süreli ve dinamik toplantılar gerçekleştirmek, hem sıkıcı olmaz hem de toplantı yöneticisinin ve diğer satışçıların “Zaman Yönetimi” becerisini geliştirir.

5. Satışçılar deneyimlerini paylaşsınlar

Başarı ile kapanan bir satışın hikayesi, başarısızlık sebebi, güncel ürün/rakip bilgisi veya tecrübe paylaşımı tüm ekip için besleyicidir. Birçok toplantı yöneticisi, hedef/gerçekleşen analizine yoğunlaşarak mevcut duruma odaklanır. Bu içerik satışçıların gelişimine katkı sağlamaz. Oysaki iki toplantı arasında edinilen yeni bir bilgiyi veya yaşamın içinden bir tecrübeyi paylaşmak toplantı içi katılımı artırıp enerjiyi yükseltir.

6. Her satış ayrı bir hikayedir. Bu hikayeye değer verin

Toplantı sırasında başarı hikayesi yakalarsanız mutlaka onurlandırın, takdir edin. Her satışın farklı bir hikayesi vardır. Bu hikayeyi irdeleyin. Satışçının, müşteriye nasıl ulaştığı, neleri farklı yaptığı, itirazlarla nasıl başa çıktığı gibi konuları tüm ekip arkadaşlarıyla paylaşması için cesaretlendirin.

7. Cep telefonu ve bilgisayarlarınızı dışarıda bırakın

Toplantı için ayırdığınız kısa ama değerli vaktinizde, dikkatinizi tam olarak toplantı gündemine verin. Ortamdaki paylaşım ve bilgi akışından en fazla faydayı sağlayın.

513 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page