top of page
Yazarın fotoğrafıSatış Terzisi

KOBİ’ler Korona Virüs Sürecinde Çalışanlarını Nasıl Desteklemeli


Dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgınında attığımız adımlar şirketlerin gelecekte nasıl bir hikaye ile anılmak istedikleri konusunda belirleyici olacak. Çünkü, hikâyeler KOBİ’lerin kültürünün oluşmasında önemlidir. Şirket ortaklarının başından geçen olaylar ve bu olaylara verdikleri tepkilerin dilden dile aktarılması ile oluşur. Tarihe kendi izinizi bırakan, samimi, çalışılmak istenen ve güvenilen bir şirket olmak için bu süreçte çalışanları desteklemek en öncelikli konuların başında geliyor. Aldığımız kararlarla bir yandan işimizin bugünkü devamlılığını sağladığımızdan, bir yandan da salgın sonrası işlerimizi eski haline getirecek kapasiteye sahip olduğumuzdan emin olmamız gereken bir dönemdeyiz. Corona virüs döneminde belirli prensipler etrafında kararlar almak, KOBİ’leri yörüngede tutacak, çalışanların belirsizlik ortamında kaygılarını gidermeye olanak sağlayacaktır.  İnsan odaklı ve şeffaf olmak, güveni kararlarımızın merkezine almak ve nihayetinde nereye ulaşacağımıza dair bir tablo çizmek bu süreci çalışanlarımızla birlikte en iyi şekilde atlatmamızı sağlayacaktır.


1-   İnsan Odaklı Kararlar Alın - Her insanın değerli olduğunu unutmayın. Siz de çalışanlarınıza kendilerini değerli hissettirin.


- Çalışanlarınızın ihtiyaçları var. Onların ihtiyaçlarına kulak verin ve bu ihtiyaçları merkeze koyarak karar alın. - İş devamlılığını sağlarken farklı kategoride tüm çalışanlarınızı Koronavirüsünden korumak için sağlıklı ve hijyenik bir çalışma ortamı sunun. Bu ortam koşullarını hazırlamak için Sağlık BakanlığıDünya Sağlık Örgütü veya uzman görüşlerine başvurun. Çalışanlarınıza esnek çözümler getirin. 2-   Şeffaf Olun - Aldığınız kararlar hakkında çalışanlarınızı düzenli olarak bildirin.


- Hızlı karar alarak harekete geçmek zorunda olsanız bile, karar aşamalarında çalışanlarınızı da bu sürece dahil edin.


- İletişime, her zamankinden daha fazla açık ve erişilebilir olun. 3-   Güven Ortamı Yaratın - Çalışanların psikolojik ve finansal ihtiyaçları olacak. Finansal olarak, iş ve gelir kaygısı yaşan çalışanlarınıza destek olun, güvence verin. Ramazan ayında yapılan “ramazan kolisi” benzeri nakit olmayan ve ailelerine de temas eden yardım paketleri sunabilirsiniz. - Her çalışan bu süreçte farklı kaygılar ve korkular yaşayacaktır. İhtiyaç duyan çalışanlarınıza, bu süreci daha kolay atlatabilmesi için profesyonel destek sağlayın. Profesyonel koç ya da psikologlarla anlaşabilir, online seanslar düzenleyebilirsiniz. - Bu kriz döneminde, şirketinizin onlara destek olacağını, süreci hep birlikte atlatacağınız mesajlarını verin. 4-   Hedef Belirleyin - Belirsizlik ortamı, kendi kendini besleyip büyüten sarmal bir döngüdür. Bu ortamı yönetmenin etkili yollarından biri hedef belirlemektir. Haftalık, hemen başarılabilir ve ölçümlenebilir hedefler vererek motivasyonu artırabilirsiniz. - Sorumluları ve sorumlulukları netleştirin. Geçici olarak görevlendirme yapabilir, yetki devredebilirsiniz. - İletişim zinciri kurun. Herkes, haber alacağı ve haber vereceği kişiyi ve o kişinin ailesinden birini bilsin. Zincirdeki kişilere ulaşamazsanız ailesine ulaşma şansınız olur. - En kötü gün için eylem planınızı hazırlayın. Sevgi paylaştıkça artar, acılar paylaştıkça azalır. Unutmayalım ki, bu süreci bir şekilde atlatacağız. Bu süreçten, çalışanlarınızın desteğini alarak bir kahramanlık hikâyesi ile ayrılmak da mümkün. Satış Terzisi olarak bu dönemde size ihtiyaç duyduğunuz online desteği sağlamaktan memnun oluruz.”

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page