top of page

Satışa Hazır mısınız?


Usain Bolt; erkekler 100 m dünya rekortmeni. Bolt bu yetenek ve tekniğini evinden çıkıp bakkala giderken kullanıyor mudur sizce? Ben kullanmadığını tahmin ediyorum. Fakat bakkala giderken bir kapkaç girişimine maruz kalsa?.. Hırsızı koşup yakalayabilir değil mi? Hırsızı yakalayacak çıkışı ve patlamayı yapacak tekniğe sahip.


Asansör cümlesi de tam olarak böyle. Bakkala gidip kısa sunumunuzu yapmanıza gerek yok. Fakat bakkala giderken ummadığınız biri ile karşılaşırsanız o çıkışı ve patlamayı gerçekleştirebilir misiniz?


“Asansör Cümleniz” varsa gerçekleştirirsiniz.


Çok basit bir ifade ile asansör cümlesi "kendiniz için bir şans yaratma sunumudur." Kesinlikle satmak değildir. Kendinizi ve işinizi kısaca tanıtan, karşı tarafın ilgisini çeken ve merak uyandıran kısa tanıtım sunumunuzdur. Bu sunum ile fırsat yaratır, kendinizi ve işinizi tam olarak anlatacağınız asıl görüşmeye (satış görüşmesine) davet almış olursunuz.


Bu sebeple asansör cümlenizi her yerde kullanmak gülünç olabilir. Ama ihtiyaç duyduğunuz anda bu sunumu yapabiliyor olmanız size tahmin edilemez şans kapıları açar. Bu noktada iki seçeneğiniz var. Birinci seçenek; Şansın gelmesini bekleyeceksiniz. İkinci seçenek; Karşınıza çıkan fırsatlara hazırlıklı olup kendi şansınızı yaratacaksınız.


İkinci seçeneği seçerseniz, işiniz çok kolay. Çünkü ortalama 5 dakikada asansör cümlenizi oluşturabilirsiniz. Bir kağıt alıp 3 kolon açın. Bu kolonlara sırasıyla; Klasik tanıtım cümlenizi, ne iş yaptığınızı ve kendi uzmanlıklarınızı yazın. Anahtar kelime kullanın. Bu kolonlara baktığınızda “karşımdaki için nasıl bir değer yaratıyorum?” sorusunun cevaplarını yine anahtar kelimelerle temiz bir sayfaya not alın. Ve bu temiz sayfada yer alan kelimelerden kendi asansör cümlenizi oluşturun. Bunu tekrar edip, akıcı hale getirin.


Satışta sık yapılan hatalardan biridir. Müşteriye çalışmadan, satışa hazırlıksız olarak gideriz. Halbuki satış müşteriye hazırlanarak başlar. Siz yukarda ikinci seçeneği seçerek satışın ilk aşamasını tamamlıyor, kendi tanıtımınızı hazırlıyorsunuz. Asansör cümleniz ile karşınıza çıkan potansiyel satış fırsatlarına artık hazırsınız.

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page